Foodspot: Nieuw Engelhard (Dutch only article)

Zin in een lekkere clubsandwich, een taartje met verse thee of koffie, een soepje, een borrel met lekkere hapjes of gewoon in een oer-Hollands broodje kroket of bal gehakt? En ben je toevallig ook nog helemaal gek van alles wat roze is? Dan mag een bezoekje aan Lunchroom Nieuw Engelhard zeker niet op jouw lijstje van must-visits ontbreken! Een paar weken geleden was ik te gast bij dit fijne restaurantje en in deze blog deel ik mijn Nieuw Engelhard-experience graag met jou.

Van patisserie tot all-pink restaurant
De voormalige Patisserie Engelhard is waar het ooit allemaal mee begon. Tegenwoordig is het oude Engelhard omgetoverd tot een all-pink restaurant en heet het Lunchroom Nieuw Engelhard met een verwijzing naar de geschiedenis in de nieuwe naam. Nieuw Engelhard is een fijn plekje in het bruisende Den Haag. Je kan hier heerlijk ontbijten, lunchen, genieten van een wijntje op het terras en high-teaën. Ook voor speciale gelegenheden, zoals een verjaardag of babyshower, ben je hier aan het juiste adres! Heb je niet zoveel met roze, lunch je liever thuis of organiseer je binnenkort een feest waarvoor je nog opzoek bent naar een leuke locatie? Ook dan zit je bij Nieuw Engelhard helemaal goed! Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je lunch te laten cateren of om de winkel af te huren als feestlocatie voor jouw party!

broodje zalm.jpg

What’s on the menu?
Bij Nieuw Engelhard is er gedurende de hele dag volop aanbod en keuze uit diverse homemade gerechten. De echte early birds onder ons kunnen vanaf maandagochtend 8.00 uur al aanschuiven voor een lekker ontbijtje om de week goed te beginnen! Zelf ga ik meestal voor een uitgebreide lunch en dan kies ik het liefst uit de luxe broodjes Gerookte Schotse Zalm of de Zalm Clubsandwich. Ook de het broodje Caprese en de tosti-variant hierop kan ik zeker aanraden; beide zijn belegd met onder andere mozzarella, pesto en tomaat. Tijdens mijn laatste bezoekje kregen we ook de Hamburger Nieuw Engelhard. Zelf eet ik geen vlees, dus heeft iemand anders deze voor jullie geproefd. Ook deze werd meer dan goedgekeurd! Waar ik zelf ook heel blij van word, zijn de verse sappen en de heerlijke thee op de kaart. Ik moet er alleen wel bij zeggen, dat als je snel last hebt van keuzestress – hier heb ik zelf gelukkig totaal geen last van, haha – je het beste van tevoren kan bedenken welke thee je lekker vindt… er zijn namelijk maar liefst 13 soorten waar je uit kan kiezen!

Me-time en gratis WiFi
Nieuw Engelhard is een fijne plek om gezellig wat te eten en te drinken met familie, vrienden en collega’s, maar het is ook een prima plek voor als je behoefte hebt aan wat me-time. Buiten de lunchuren kan je er ook relaxt vanachter je laptop werken. Er zijn namelijk stopcontacten en er is aan gratis WiFi gedacht. Ook handig is het Phone-Charger kastje. Zo kan jij lekker offline van je lunch genieten en ga je met een opgeladen telefoon de deur uit – wie wil dat nou niet?!

dav

Gezellage Haagse sfeâh
In het restaurant hangt een gezellige, Haagse sfeer en de keuken is top! Op de kaart staan mooie gerechten vol lekkere ingrediënten. De prijs-kwaliteit verhouding is in balans en biedt je echt waar voor je geld. De porties zijn vrij groot wat ideaal is voor als je lekkere trek hebt, maar ook voor de wat minder grote trek tussendoor en/of met kinderen ben je bij Nieuw Engelhard aan het juiste adres! Er is namelijk ook genoeg keus uit kleinere gerechten en kindermenu’s. Een bezoekje aan Nieuw Engelhard is ook zeker leuk voor toeristen vanwege de typisch Hollandse gerechten op de kaart of voor dagjesmensen die het echte Haagse willen proeven. Dat is denk ik ook hun kracht. Nieuw Engelhard is misschien geen trendy vegan-proof restaurant, maar het is wel Bourgondisch genieten in een roze jasje en daarom wat mij betreft een echte foodspot!

burger.jpg

logo goed

  • Meer zien van Nieuw Engelhard?
    Kijk dan even op Instagram, Facebook of www.nieuwengelhard.nl.
  • Liever proeven?
    Van maandag t/m zondag kan je bij Lunchroom Nieuw Engelhard aan de Theresiastraat 142 in Den Haag terecht.

Foto’s: Gabrielle Louise Lifestyle

Met speciale dank aan Lunchroom Nieuw Engelhard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s