Girlpower

De Rotterdamse en eigenzinnige Kim is het brein achter Nonsens Loves Vintage, een hip vintage, custom- en handmade label. Haar creativiteit erfde ze van haar moeder en met haar achtergrond in de modebranche en haar passie voor styling en het combineren, maken en ontwerpen van kleding kan zij zich inmiddels een ware fashionlover én -expert noemen.

Fashionlover
Na haar opleiding aan de MTS voor Mode en Kleding stortte Kim zich gelijk op haar droom om voor zichzelf te beginnen door zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Hierna bouwde ze een veelzijdig CV op. Zo maakte ze kleding voor het entertainment van discotheek Hollywood en voor de danseressen van de Dance Parade, organiseerde ze een eigen modeshow met haar zelfgemaakte kleding, had ze een T-shirt lijn met eigen prints en stond ze in discotheek Now & Wow met een eigen kledingstand. Daarnaast werkt(e) ze als stylist en geeft ze personal styling advies. Tegenwoordig is Kim de eigenaresse van Nonsens Loves Vintage en probeert ze met haar ‘Nonsens-sausje’ nog altijd te vernieuwen en weet ze met haar creativiteit elk vintage item als een juweeltje te laten schitteren!

Foto Nonsens 2

“Heb schijt aan alles en iedereen en draag wat jij wilt.” 

Nonsens
Afgelopen zomer stond Kim op een aantal festivals met een combinatie van handmade en vintage items. Ze liep al een tijdje met het idee voor Nonsens Loves Vintage, maar nadat deze festivalzomer haar zo goed was bevallen, besloot ze dan toch de sprong te wagen. Nonsens Loves Vintage is momenteel alleen nog via Instagram en Facebook, op afspraak in haar studio, op fashionevents en binnenkort ook via Etsy te vinden. In de toekomst hoopt Kim dat Nonsens Loves Vintage een echte webshop zal krijgen. Het hebben van een echte winkel ambieert ze op dit moment nog niet, maar een grotere studio waar ze haar, inmiddels steeds groter groeiende, collectie kwijt kan en uitgebreidere events staan wel op haar wishlist.

Chick on a mission
Kim’s missie is mensen meegeven dat je er fantastisch uit kan zien voor een ‘prikkie’! Fashion hoeft volgens haar dan ook helemaal niet duur te zijn, want: “Door mooie vintage items te combineren zie je er top uit en blijft je portemonnee nog lekker gevuld om andere leuke dingen te doen!”, aldus Kim. Zelf stopt ze altijd creativiteit in haar outfits en gelooft ze niet zo in het principe dat ‘less’ ook echt ‘more’ zou zijn. Kim kan haar geluk dan ook niet op als ze mensen ziet die haar passie delen en een eigen stijl hebben en laten zien dat ze durven. Haar motto is: “Heb schijt aan alles en iedereen en draag wat jij wilt.” Dit wil ze ons graag op het hart drukken, omdat ze genoeg mensen (heeft) ontmoet die wel willen maar niet durven, bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd. “Nee dat kan ik niet meer dragen”, is dan ook echt niet haar ding. Kim is meer van het “Gewoon doen, de wereld wordt er echt veel gezelliger op hoor!” en dit probeert ze met haar label ook uit te dragen. Volgens Kim is Nonsens Loves Vintage dan ook totaal niet gebonden aan leeftijd of aan een bepaald type. Met haar mix van diverse stijlen die samen een eclectisch geheel vormen, hoopt ze dan ook een zo breed mogelijke doelgroep te kunnen bereiken voor haar kleding, want: “Vintage is voor iedereen!”, stelt Kim.

Foto Nonsens 1

“Vintage is voor iedereen!” 

Recyclen
Naast haar liefde voor vintage pareltjes spreekt het duurzame aspect van het recyclen van kleding haar ook aan. Kim vindt het dan ook fantastisch dat dit meer wordt opgepakt door het steeds populairder wordende vintage shoppen. Zelf shopt Kim al jaren vintage, omdat ze ieder stuk uniek vindt waardoor ze er niet zo snel op uitgekeken raakt.

Kokos met een rietje
Hoewel vintage op dit moment een van de belangrijkste dingen in Kim’s leven is, brengt ze haar vrije tijd het liefst op festivals of in het zonnetje door. Ook reist ze graag en is ze dol op dansen en lekker eten. Na haar liefde en passie voor vintage verspreid te hebben, hoopt Kim, later, “als ik  groot ben”, op een eiland vol palmbomen te wonen waar ze dan in een hangmatje ligt en met een rietje uit een kokosnoot drinkt. Maar voor nu vindt ze vintage – gelukkig! –  nog veel te leuk en blijft ze ons hier nog heel lang mee verblijden en inspireren!

Foto Nonsens 3

● Meer zien van Nonsens Loves Vintage? Kijk dan op Instagram of Facebook. Binnenkort is Nonsens Loves Vintage ook op Etsy te vinden.
● Volgende maand (datum) organiseert Kim een fashionevent met een leuke combi van shoppen, muziek en een hapje en een drankje. Wil je hier bij zijn? Check dan: …
● Shop jij al vintage? En heb je nog leuke adresjes? Stuur me dan een berichtje.

Foto’s: Nonsens Loves Vintage
Model: Kirsten Gorter